Tytär katseli kaupassa vaatteita, joissa oli siksakkuvioita. Niitä mainostettiin Missonin nimellä. Kuinka ollakaan suustani pääsi lipsahtamaan: "Kyl mä voin sulle kutoa ton tyylisen." Tytär riemastui ja kotiin palattuamme kaivoi lankalaatikot esiin. Runsaan kahden viikon kuluttua mekko oli valmiina.
Lankaa meni noin 850 g. Ja kivaa oli. Nautin sommitellessani värejä ja miettiessäni raitojen leveyttä. Nautinto loppui, kun tuli aika päätellä kaikki langanpäät.sad No, sekin tuli tehtyä.

Sen jälkeen sai siirtyä uusiin kutimiin eli tauolla olleisiin Varsinais-Suomen vanttuisiin. Siskoni osti langat ja ohjeen näihin Varsinais-Suomen Taito-keskuksesta ja antoi sitten ohjeen myös minulle kokeiltavaksi. Ohjeessa luki paksu Pirkka-lanka. Sitä ei sattunut olemaan. Paikallisesta lankakaupasta ostin Smartia punaisena ja keltaisena. Se oli ilmeisesti jonkin verran ohuempaa, sillä vanttuista tuli hiukan liian pienet. Mutta loppuun saakka tein ja langatkin päättelin. Kirjoneule ei ole koskaan ollut oikein minun juttuni, mutta näissä ei ollut liian pitkiä langan kuljetuksia onneksi.