Novitan neulomossa keskusteltiin joitakin päiviä sitten huovutetuista tontuista. Asia jäi mieleen pyörimään ja eilen käväisin sitten hakemassa paikallisesta Vapaa Valinnasta Novitan Huopanen -lankaa kaksi kerää, harmaata ja punaista kumpaakin yhden. Kudoin tänään "pötkön" lukiessani samalla upean mielenkiintoista Tieto-Finlandialla palkittua Tiedon tyttäret -kirjaa. Ompelin tontulle pienen nenän, mutta muut viimeistelyt jätin vielä tekemättä.

2103763.jpg2103765.jpg

Kuvasin pötkön, laitoin sen 40 asteeseen koneeseen muun pyykin sekaan ja jatkoin kirjan lukemista kutoen samalla ekstra-Pirkassa olleen pitsineulesukan ohjeella tekeillä olleita sukkia. Lukeminen hidastui selvästi, kun piti välilä aina tarkistaa, onko kaikki langan kierrot ja yhteenkutomiset menneet oikein.

Kuvasin tontun uudelleen ja laitoin vielä 60 asteeseen lakanoiden kanssa. Ne kuvat ovat tuossa yllä nähtävissä rinnakkain.

Toisen pesukerran tuloksena koneesta löytyi pieni ja tiivis tonttu. Pituus kutistui alkuperäisestä n. 35 cm:stä 19 cm:iin. Nyt olin tyytyväinen. Seuraavat tontut laitan varmaan suoraan riittävän kuumaan "kylpyyn". Muutaman tontun ajattelin tehdä vielä kaveriksi tälle ensimmäiselle. Ehkä joku tonttu muuttaa jouluna asumaan muuallekin. Lahjaksikin näitä voisi tehdä. Viimeistelen vielä ompelemalla silmät. Hyvin opetettu mieheni totesi, että parran voisit laittaa vaikka sillä neulahuovutuksella. Hyvin hänkin on jo tekniikat oppinut...

2103767.jpg

Valmiista ja täysin viimeistellystä tontusta laitan kuvan sitten myöhemmin. Nyt se on vielä märkä, niin ettei tee mieli toistaiseksi jatkaa sen kanssa näpertelyä.

30.11.08 aamulla

Viimeistelin vielä tontun. Nyt sillä on silmät, suu, nenä ja parta.

2105017.jpg

Kuva on ikävän epätarkka kasvojen osalta.

2105137.jpg

Toinen kuvauskerta antoi paremman tuloksen. Tällainen tonttu siis syntyi.