Saksan moottoriteillä aloitettu pusero valmistui viime keskiviikkona. Tässä kuva siitä.

1248083308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suuret lehden kuvan puussa eivät ole runsaan lannoituksen tulosta pihlajassa vaan kuuluvat japanin siipipähkinälle, joka on kasvanut vuosien mittaan jo melkoisen isoksi. Tänä kesänä istutimme amerikan jalopähkinnän taimen pihallemme. Se on nyt reilu puolimetrinen ja lehdet ovat lähes neljäkymmentäsenttiä pitkiä. Hassun näköinen ilmestys. Kuvan puseron ohje oli Novitassa 3/2000. Hiukan kyllä tein taas omiani eli pusero ei ole ihan ohjeen mukainen.

Toinenkin pusero on tullut  valmiiksi jo kesäkuussa. Muistin pyytää kuvausta vasta eilen. Pusero on Mandarin Petit lankaa ja ohje on keväällä tulleesta Moda-lehdestä (3/2009, ohje 5; taas hiukan mukaeltuna eli ohje on jakku, minä tein puseron). Pusero on hiukan lyhyt. Täytyy yrittää "venyttää", kun laitan kuivumaan seuraavan pesun jälkeen.

1248083321_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helman ja hihansuiden reunakaitaleet kudottiin ensin poikittain ja reunasta poimittiin sitten silmukat, joilla jatkettiin ylöspäin. Helmassa on parin silmukan verran edestakaista, mutta saisi olla ilmeisesti hiukan leveämmälti. Reuna kipartuu sisäänpäin.

Nyt minulla on tekeillä ensimmäistä kertaa sukat pyöröpuikoilla ja kaksi yhtaikaa. Tässä ajassa olisin varmaan kutonut jo perinteiseen tapaan koko parin, sen verran joudun välillä järjestelemään työtä käsissäni. Menetelmä on kuitenkin oikein kiva opetella ja hyvä käyttää matkoilla ja tilanteissa, joissa ei halua kilisytellä kauheasti puikkojen kanssa. Siitä tulee kuvaa varmaan seuraavalla kerralla.