Hiihtolomaviikko alkaa olla takana. Kävin katsastamassa lankatilannetta Wienissä, mutta mitään ei tarttunut mukaan. Olenhan mukana Lankahamstereissa... Poikkesimme vain yhteen lankakauppaan. Se sijaitsi Mariahilferstrasse 101:ssä, pikkuisella sivukujalla. Myymälä oli pieni, myyjät ystävällisiä ja valikoimana lähinnä LanaGrossan lankaa. Vaikeampaa minulla oli olla ostamatta mitään Komolka-nimisessä Euroopan suurimmassa (matkailuesitteen mukaan) kangaskaupassa samaisella Mariahilferstrassella (numero 58, jos oikein muistan). Myymälä oli iso, kolmessa kerroksessa, hyllyä hyllyn perään, kaikki kauniisti järjestyksessä ja kymmeniä myyjiä, jotka kaikki toivottavat "Grüss Gott, Grüss Gott". Myyjät olivat palveluhaluisia tyrkyttämättä kuitenkaan mitään. Siellä oli kiva katsella kunnon valikoimia.

Sukankudinkin oli mukana, mutta se ei paljon matkan aikana edistynyt. Sen sijaan viimeistelin äsken jo ennen matkaa aloittamani Kuusikko-sukat. Lankana on Janne-lanka. Lisäksi laitan tähän kuvan kassista, jonka virkkasin viime viikonloppuna. Lankana on uskomattoman kamala kimalteella höystetty indigovärjätty puuvillalanka, joka päästi väriä käsiin. Siksi pesin sen heti sen valmistuttua. Nyt se on jo kuivunut ja värin kestoa voisi paremmin tutkia. En tiedä uskaltaako kukaan käyttää sitä, vai värjääkö se kaiken sinertäväksi.

Hyvää lukemistakin on löytynyt. Joskus jo ennen joulua luin Gil McNeilin kirjan "Oman elämänsä puikoissa". Se oli mukavaa viihdettä neuleihmisille. Kun kuulin, että siihen on ilmestynyt jatko-osa, yritin vihjata asiasta perheelle jo ennen joulua, mutta he eivät oikein ymmärtäneet vihjettäni. Niinpä sitten tilasin kirjan Akateemisen kautta joulun jälkeen. Nyt ehdin lukea sen matkalukemisena. Kirjan nimi on "Needles and Pearls". Ihan mukava jatko-osakin. Nyt sitten odottelen vieläkö tarina jatkuu. Mahdollisuuksia voisi olla, ainakin moni asia jäi jollakin tavoin keskeneräiseksi. Suosittelen neuleihmisille!