Tein toisenkin revontulihuivin, mutta jälleen yksivärisenä. Lanka on Novitan Prima-mohair -lankaa, hyvin vanhaa varastoa. Sitä löytyi puolitoista kerää käyttämätöntä ja toinen mokoma purettua, yhteensä noin 150 grammaa. Tein siitä niin suuren huyivin kuin siitä riitti eli ensimmäisen ja toisen mallikerran, mutta sitten se loppui. Huivi on mukavan kokoinen ja ihanan kevyt. Sain siihen sopivat korvikset myös eilen. (Tähän blogiin tulee varmaan niistä ennen pitkää kuva.)

Huivi on siis revontuli, mutta mikä on puu siinä takana? Havupuu - no joo - mutta tarkemmin. Tiedän kyllä itse vastauksen, isä on sen minulle kertonut, mutta esittämällä kysymyksen toivon aktiivisia vastauksia. Kaikkien tammikuun aikana blogikommentteihin puulajiarvauksen jättäneiden kesken arvon yllätyspalkinnon helmikuun alussa. Samalla kerron vastauksen. Osallistukaa!

Samalla pyydän apua tekniikan tunnistamiseen. Työkaverini kertoi tehneensä nämä vanttuut vuosia tai vuosikymmeniä sittten. Oletettavasti ne on virkattu, mutta millä ihmeen tekniikalla saa virkkauksessa tuollaista jälkeä? Onko jollakulla tietoa ohjeesta? Ensimmäisessä kuvassa ne ovat rinnakkain  oikein päin, mutta toisessa kuvassa käänsin toisesta näkyviin nurjan puolen. Kertokaa siis vinkkejä, miten nämä on tehty!