Ensimmäiseksi laitan esille "lainatun". Poikani (jo aikuinen) oli huhtikuun puolella lähdössä Saksaan erästä Muumifaniystäväänsä tapaamaan ja päätti viedä tuliaisiksi Muumikarkkeja vähän somistettuna.

Presentosta (Turusta) ostettiin laatikkosarja, josta yksi laatikko käytettiin tähän Muumi-puutarhan pohjaksi. Ympärille on liimattu "aidaksi" karkkirasioita, Sisälle on hankittu erilaisia mustia karkkeja mullaksi ja siihen on työnnetty kasvamaan Muumitikkareita ja -lakuja. Lakut on koristeltu silkki- ja kreppipapereista tehdyin kukin.

Islantilaisen tuhkapilven takia matka peruuntui silloin huhtikuussa, mutta viime viikolla lähti pikkusisko samalle suunnalle Saksaan ja vei boksin mennessään. Nyt se lienee jo herkuteltu - jos vaan saaja malttoi!

 

Jatketaan myöhemmin lisää. Nyt alkaa Strömsö!

Ja jatkoa tulee...

Tämä lähti tänä aamuna äitienpäivälahjaksi äidilleni. Sisällä oli kirja Leif Segerstamista. Tilkkutyö on päälleaplikoitu.

Samalla  tekniikalla aplikoin pariin muuhunkin kassiin kuviot.

Niiden tuleva koti on vielä epäselvä. Paketti kahvia tai teetä kassiin ja tuliainen on valmiina.  Sopii siis kutsua kylään ja ilmoittaa kumman värisen haluaa...

Lähimpien työtoverieni kanssa (=oppilaiden) askartelimme tänä vuonna muistikirjat äidille äitienpäivälahjaksi maze-book-tekniikalla. Minulla oli eri sävyisiä piirustuspapereita A2 kokoa. Niistä tuli kivan kokoiset pikkuiset kirjat. Päälle liimattiin kiiltokuva. Kansi päällystettiin kluutilla. Sillä saa tosi siistiä jälkeä. Kluutin käytön mahdollisti puolisoni tarjoama sponsorituki. Kiitos hänelle.

Aamulla askartelin pari äitienpäiväkorttia. Töissä en ehtinyt tehdä omaani valmiiksi, kun oli niin kiire. Onneksi kotoa löytyi itse tehtyä uusiopaperia ja kiiltokuva ja leimakuva. Niistä sai nopeasti kortit aikaiseksi.

Neuleita tulee ja menee. Puran joka toinen päivä välipäivänä kudotun. Nyt on sellainen vaihe neuletöissä. Ehkä minulla on parempia uutisia ensi kerralla neuleiden puolelta.