Kesä meni tällä kertaa minulta vähän ohi. Yllättäen on jo syksy. Blogipäivityksetkin ovat jääneet väliin. Ehkä tästä pikkuhiljaa päästään kiinni taas näihinkin juttuihin. Alunperin ajatuksenani oli päivittää tätä kerran viikossa vähintään. Nyt on tavoitteessa joustettu vähän...

Aika vähän on käsitöitäkään syntynyt, ajattelin. Sitten laskin: muutamat sukat, kaksi neuletakkia ja yksi pusero, vanttuut, jotakin muutakin pientä... kyllähän niitä on sittenkin tullut tehtyä. Olympialaisia katsoessa kudin oli koko ajan käsillä. Siinä syntyi yhtä ja toista.

Tässä muutama kuva neulejutuista. Korteista tulee kuvia myöhemmin. Ne ovat vielä kuvaamatta.

1908617.jpg

Ostin Tanskasta Mayflowerin pätkävärjättyä lankaa kolmea eri värisävyä. Kuvassa näkyy kaksi sävyä. Niistä tuli sukkia ja vanttuita. Mukavaa kutoa, mutta sävyt olivat kerällä kauniimmat kuin valmiissa neuleessa.

1908621.jpg

Ystäväni oli ostanut oikeanpuoleisen leivoksen ja mietimme sitten, miten se on tehty. Vasemmalla on minun kokeiluni. Lanka on Novita Woolia taikinassa ja kuorrutteessa jotakin vastaavan paksuista, mahdollisesti Nallea. Alkuperäinen on ohuemmasta langasta (valmistettu Englannissa). Minulla puuttuu vielä kirsikka.

1908622.jpg

Tämän puseron langat sain survival kit -ideana ollessani vähän huonossa kunnossa. Hyvä kudin piristää aina mieltä. Lahjan antajana oli sama ystäväni, jonka kanssa leivosmalliakin kehiteltiin. Nyt kelpaa odottaa talven pakkasia.

Tämä tällä kertaa!